Oplossingen voor cybersecurity en trainingen
PC SecurityWaarom beveiligen Nederlandse organisaties hun netwerk en data onvoldoende?


Het internet kan eng zijn en bovendien gevaarlijk als je alleen bent, daarom zorg je ervoor dat je goede beveiliging bij je hebt (linux kali). Waar beschermt cybersecurity tegen? Cybercriminaliteit draait allemaal om geld en dat heeft geleid tot honderden verschillende manieren om bij jou je geld uit je zak te kloppen.

Security awareness training   ITAF IT PartnerOndernemer: lees wat te doen tegen 3 veelvoorkomende cyberaanvallen Cybersecurity SIDN


In sommige zeer enge situaties kunnen cybercriminelen je hele computer besturen, alsof ze bij jou thuis zijn. Soorten cyberaanvallen Dit zijn de meest voorkomende soorten cyberaanvallen waar je je bewust van moet zijn: Malware is kwaadaardige software die doelbewust door aanvallers op je computer wordt geïnstalleerd. Malware komt vaak op computers terecht door zich te vermommen als een onschuldige e-mailbijlage of door op een knop te drukken op een nagemaakte website, waardoor het de beveiliging van het netwerk kan omzeilen.

Om je computer veilig te houden, moet je alleen bestanden downloaden waarvan je weet dat ze veilig zijn. Ransomware is een vorm van malware die al je bestanden versleutelt. Je weet niet dat je ransomware downloadt. Vaak komt het gewoon in je inbox terecht, met een onschuldige bestandsnaam en van een onschuldig klinkende afzender.

Cybersecurity Bedrijven

Maar zo gauw je betaald hebt, komt het besef dat je nu alleen maar een stuk armer bent en wil je niets liever dan het leven terugspoelen tot voor de download. Phishing is een oplichter die zich voordoet als een betrouwbare bron. Een phishingaanval kan plaatsvinden in de vorm van een e-mail, een bericht op sociale media of zelfs een telefoontje.

Zij zullen dan je gegevens gebruiken om zonder toestemming toegang te krijgen tot je accounts. In sommige gevallen bluffen de phishers zelfs en zeggen ze dat je, om je account te beschermen tegen oplichters, op een bepaalde link moet klikken of de gegevens van je bankrekening moet delen. Reageer nooit, maar dan ook nooit op deze verzoeken - Eduvision training.

Als je een bericht niet vertrouwt, ga er dan niet op in, maar bel de bank om na te gaan of het legitiem is. Een DDo, S-aanval is wanneer je netwerk of server wordt overspoeld door een enorme hoeveelheid internetverkeer. Als er zoveel verkeer is dat je bandbreedte gebruikt, kun je het netwerk niet meer normaal gebruiken.

Wat Is Cybersecurity? Eduvision

Het uiteindelijke doel hier is niet per se geld (in ieder geval niet voor de oplichter), maar om ervoor te zorgen dat je klanten en kijkers je niet meer kunnen bereiken. Het is in wezen hetzelfde als een lange file, maar dan online. DDo, S-aanvallen zijn waarschijnlijk ook 'voor goede zaken' gebruikt om haatgroepen tegen te houden door de toegang tot hun sites online te blokkeren.

Waarom beveiligen Nederlandse organisaties hun netwerk en data onvoldoende?Het belang van security awareness trainingen - HCA Groep


Als je bijvoorbeeld met een vriend praat die jou iets wil terugbetalen, stuur je je rekeningnummer. Je vriend ziet het bericht en maakt het bedrag over. Je ziet de melding dat je vriend heeft betaald. Zowel jij als je vriend zullen niet doorhebben dat er een oplichter tussen jullie in zit, want de oplichter doet zich voor als jullie allebei.

Dit soort identiteitsdiefstal kan dagen of zelfs weken duren, voordat iemand beseft dat er iets mis is. Hoe kan ik mezelf beschermen tegen een cyberaanval? Met behulp van cybersecurity kan elke verdachte activiteit worden opgespoord en op afstand worden gehouden. Omdat er net zoveel beveiligingsoplossingen zijn als soorten aanvallen, kan het zijn dat je meerdere cybersecuritytools nodig hebt om jou, je bedrijf of je familie veilig te houden.

Zoek Undergraduate Studies In Cyberbeveiliging In Europa

Een programma dat of service die je berichten of bestanden versleutelt tot een code, waardoor de werkelijke inhoud ervan niet meer te lezen is. Dat betekent dat zelfs als iemand al je berichten kan meelezen, hij of zij nog steeds niets kan zien. Als je een service gebruikt om bestanden te versturen, is versleuteling essentieel voor je eigen veiligheid.VPN's vermommen je IP-adres, dat dus dient als jouw unieke online ID, een beetje zoals je echte adres. Door dit te maskeren, kunnen eventuele oplichters niet achter je locatie of netwerk komen. Zo kun je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten zijn, maar je VPN maskeert je IP-adres zodat het lijkt alsof je in Europa bent.

Bij authenticatie gaat het erom te controleren of jij wel bent wie je zegt dat je bent, zodat geen enkele oplichter kan inloggen op je accounts. Meestal werkt dit gewoon met een wachtwoord, maar veel services dringen nu aan op tweestapsverificatie en daar moet je absoluut mee instemmen. Tweestapsverificatie staat voor een dubbele beveiliging en omdat je vaak moet inloggen met een code die naar je e-mail of telefoon wordt gestuurd, is het onwaarschijnlijk dat een hacker daar toegang tot kan krijgen.