Glen Durrant, Lisa Ashton en Keane Barry de nieuwe Finder Darts Masters 2018 kampioenen

De namen van nieuwe Finder Darts Masters 2018 kampioenen zijn bekend na een spannende dag die begon met de kwartfinales heren  en later op de dag de jeugd- dames en als laatste de herenfinale.

Engelsman Glen Durrant won met 5-3 in sets de herenfinale van de Nederlander Richard Veenstra. Veenstra bereikte de finale door in de kwartfinale te winnen van Derk Telnekes en klopte in de halve finale Welshman Jim Williams.

Richard Veenstra begon goed aan de wedstrijd tegen tweevoudig Finder Darts Masters kampioen, Glen Durrant die in de kwartfinale Conan Whitehead klopte en in de halve finale Mark McGeeney met 3-1 in sets versloeg.

Veenstra kwam namelijk 3-1 voor maar na de break kwam Durrant terug naar 3-3 en ook de zevende en achtste set waren met ook een 170 finish voor Duzza eindstand 5-3.  In deze finale gooide Richard Veenstra een dartgemiddelde van 92.11 en Durrant gooide 100.60 gemiddeld. Met deze overwinning evenaart Durrant het record van Raymond van Barneveld die tot dan als enige 3 keer de Darts Masters wist te winnen.

De damesfinale tussen de Engelsen Fallon Sherrock en Lisa Ashton werd onverwacht toch nog spannend. Lisa Ashton Darts Master kampioen in 2008 won in no time de eerste set met 3-0 van Fallon die in 2015 de Finder Darts Masters titel won.

Gezien wat Lisa al had laten zien op weg naar de finale was een 2-0 eindstand dan ook te verwachten, maar Sherrock kwam terug naar 1-1 maar in de beslissende derde set zette Lisa nog een keer stevig aan en pakte met 3-1 deze laatste set voor haar tweede titel. In deze damesfinale gooide Fallon een gemiddelde van 84.58 en Lisa 88.68.

Uitslagen heren kwartfinale;

 Player Player  score
Jim Williams (1) – Wales Wayne Warren – Wales 3 2
Derk Telnekes (5) – Neth Richard Veenstra (4) – Neth 1 3
Mark McGeeney (3) – Eng Scott Mitchell (6) – Eng 3 2
Glen Durrant (7) – Eng Conan Whitehead – Eng 3 1

Halve finale heren;

Jim Williams (1) – Wales Richard Veenstra (4) – Neth 1 3
Mark McGeeney (3) – Eng Glen Durrant (7) – Eng 1 3

Finale heren;

 Player Player  score
Richard Veenstra (4) – Neth Glen Durrant (7) – Eng 3 5

Finale dames;

 Player Player  score
Fallon Sherrock – Eng Lisa Ashton – Eng 1 2

Voor Levy Frauenfelder werd de Finder Darts Master Youth finale tegen de Ier Keane Barry er één om zo snel mogelijk te vergeten. Levy die tijdens de warming up nog nergens last van had kreeg op het podium last van darteritus en daarmee was zijn kans om op dit podium te schitteren verkeken.

Keane Barry die het gehele jeugdtoenooi al sterk speelde en op de openingsdag zelfs het hoogste gemiddelde van de dag gooide won dan ook vrij gemakkelijk met 2-0 deze finale ( tweemaal 3-0 in de set )  Gemiddelden  Frauenfelder 75.47 en Barry 80.52

Jeugdfinale;

 Player Player  score
Levy Frauenfelder – Neth Keane Barry – Rep Irl 0 2