Finder Darts Masters 2018 openingsavond staat bol van spanning

De eerste wedstrijden uit de poulefase van de Finder Darts Masters 2018 worden op vrijdagavond 7 december gespeeld. En op deze eerste avond staan al een aantal zeer spannende wedstrijden op het programma dat om 19:30 uur begint.

Het Finder Darts Masters toernooi heeft een herentoernooi met 24 toppers die in 8 groepen van elk 3 deelnemers zijn opgedeeld, een damestoernooi met de 6 beste dames uit de wereldtop verdeeld over twee poules van elk 3 speelsters en een jeugdtoernooi met 6 sterke nationale en internationale jeugdspelers ook verdeeld over twee groepen van elk 3 spelers.

Na de groepsfase van het herentoernooi gaan alleen de beste spelers van iedere groep door naar de kwartfinales die op zondag 9 december worden gespeeld. De beste twee dames na de groepsfase spelen zondag de finale en zondag spelen ook de twee beste spelers uit de groepsfase van het jeugdtoernooi hun finale.

En de vrijdagavond begint gelijk al goed want onder de 12 wedstrijden die er op het programma staan zitten een paar echte krakers.

Twee routiniers van de sport, Martin Adams en Welshman Wayne Warren openen de avond. Beide spelers zitten in poule B met als groepshoofd Chris Landman die zaterdagmiddag in actie komt tegen de verliezer van deze match.

Daarna een wedstrijd uit het jeugdtoernooi tussen Levy Frauenfelder en Jurjen van der Velde die samen Kevin Lasker in poule A van het jeugdtoernooi zijn geloot gevolgd door de eerste kraker tussen  Gary Robson en Scott Waites, een match uit groep G.

In deze groep G zit ook tweevoudig Finder Darts Masters winnaar Glen Durrant die zaterdagmiddag in actie komt tegen of Robson of Waites.

Champion League of Darts winnares Astrid Trouwborst die in damespoule A is geloot krijgt op de openingsavond al gelijk een pittige tegenstander. Zij speelt tegen Fallon Sherrock die in 2015 al eens de titel op haar naam schreef. En ook de tweede match van Astrid wordt een zware want in haar groep zit ook routinier Deta Hedman.

Wesley Harms speelt in match vijf tegen Dean Reynolds uit Wales en komt later in het toernooi koppelmaatje Richard Veenstra. Richard is als vierde geplaatst dit toernooi en zit samen met Wesley en Dean in groep D.

Keane Barry uit de Republiek Ierland stond vorig jaar al op het Finder Darts Masters podium en speelt op de openingsavond tegen runner up van 2017 Nathan Girvan uit Schotland. In deze groep B is ook CLoD winnaar Lars Plaisier geloot die zijn borst nat kan maken als hij zaterdagmiddag in actie komt tegen of Keane of Nathan.

Groep A komt in de zevende wedstrijd van de avond aan bod. Debutant Jeffrey van Egdom uit België speelt dan tegen Jeffrey Sparidaans die zich via de CLoD 2018 wist te plaatsen. Na hun partij wacht zaterdag een zware tegenstander, Jim Williams uit Wales die momenteel derde op de wereldranking staat.

Wouter Vaes,die al eens eerder op dit wereldpodium speelde en zich dit jaar via de NDB play wist te plaatsen, komt in de achtste partij uit tegen Daniel Day uit Engeland die met een wildcard aan het toernooi begint. Hun groepshoofd in groep F is voormalig Lakeside World Pro kampioen Scott Mitchell die net zoals alle groepshoofden pas zaterdagmiddag in actie komt. Eerst tegen de verliezer van de achtste partij en ’s avonds tegen de winnaar.

En dan volgt een kraker uit het damestoernooi tussen Nederlands top talent Sharon Prins en viervoudig Lakeside World Pro dames kampioene Lisa Ashton. En deze damespoule B is echt een poule des doods want in deze groep zit ook de als tweede geplaatste Aileen de Graaf. Aileen is titelverdedigster maar won het toernooi ook al een keer in 2013. Wie van de drie zien we zondag terug in de finale? Durf jij dit te voorspellen?

Martijn Kleermaker, die met een wildcard zijn rentree maakt op het Finder Darts Masters podium neemt het op de eerste avond op tegen de kampioen uit 2010 ‘The Boss’ Ross Montgomery uit Schotland. Twee spelers die aan elkaar zijn gewaagd en kans maken op een plek in de kwartfinale. Beiden zijn ingedeeld in groep C met aan het hoofd Derk Telnekes die als vijfde geplaatste spelers zich voor dit toernooi wist te kwalificeren.

Daarna gaan we er even goed voor zitten want de voorlaatste match van de avond gaat tussen de Duitser Michael Unterbuchner  en ‘the Hammer’ Andy Hamilton. Unterbuchner die begin dit jaar de halve finale haalde op Lakeside en onlangs nog indruk maakte op de Grand Slam of Darts heeft laten zien in vorm te zijn en dat beloofd vuurwerk tegen routinier Hamilton die nog geen jaar geleden de PDC gedag zei en in korte tijd zicht wist op te werken naar de top van het WDF/BDO circuit.

Zaterdag kunnen deze spelers zich opmaken voor de tweede zware klus want in hun groep (E) zit ook Mark McGeeney de nummer twee van de wereldranking en McGeeney klopte Unterbuchner in de halve finale van de Lakeside.

Dartsicoon Tony O’ Shea sluit de avond af tegen landgenoot Conan Whitehead. Deze spelers zijn in groep H terecht gekomen waarvan Willem Mandigers als tweede geplaatste speler van de Finder Darts Masters groepshoofd is. Een groep waar voor alle 3 de kans op een kwartfinale plaats in het zicht ligt.

Het beloofd dus een mooie openingsavond te worden. Maar ook het vervolg van het toernooi zal gezien dit deelnemersveld heel veel mooie en zeker spannende partijen opleveren. Wil je ook dit spannende en gezelligste toernooi van Nederland bijwonen? Kijk dan hier voor het reserveren van kaarten en/of een hotelarrangement.

Vrijdagavond 7 december  2018    
  Zaal open 18:45 uur  – aanvang wedstrijden 19:30 uur
nr Group  Player   Player  score
1 B Martin Adams – Eng Wayne Warren – Wales
2 YA Levy Frauenfelder – Neth Jurjen van der Velde – Neth
3 G Gary Robson – Eng Scott Waites – Eng
4 LA Astrid Trouwborst – Neth Fallon Sherrock – Eng
5 D Wesley Harms – Neth Dean Reynolds – Wales
6 YB Keane Barry – Rep Irl Nathan Girvan – Sco
7 A Jeffrey van Egdom – Bel Jeffrey Sparidaans – Neth
8 F Daniel Day – Eng Wouter Vaes – Neth
9 LB Sharon Prins – Neth Lisa Ashton – Eng
10 C Martijn Kleermaker – Neth Ross Montgomery – Sco
11 E Michael Unterbuchner – Ger Andy Hamilton – Eng
12 H Tony O’Shea – Eng Conan Whitehead – Eng