Kwartfinales en finales Finder Darts Masters 2017 bekend

Voor morgen zijn de kwartfinales van het herentoernooi en de jeugd- en damesfinale bekend. Na sommige bloedstollend spannende partijen en verrassende ontknopingen waarvoor de wedstrijdleiding zelfs de rekenmachine gebruiken moest weten wie we morgen terug zullen zien.

In de laatste wedstrijden van de poulefase die zaterdagavond werden gespeeld vielen deze beslissingen.  In poule G met Martin Adams, Scott Waites en Kyle McKinstry een bijzondere situatie. Alle drie de spelers waren gelijk geëindigd en werd op basis van het toernooi dartsgemiddelde bepaald wie of er door zou gaan naar de kwartfinale. Na rekenwerk van de toernooileiding werd duidelijk dat Scott Waites het beste gemiddelde had en door was naar de kwartfinale.

Martin Adams die na en ruime voorsprong in de wedstrijd tegen Kyle McKinstry vanavond alsnog met de hakken over de sloot de partij winnend afsloot (5-4) eindigde door een beter gemiddelde als tweede in de poule.

In poule kon het zelfde gebeuren als in poule G maar de als groepshoofd geplaatste Willem Mandigers wist in een nerveuze slotfase van zijn wedstrijd tegen debutant Michael Unterbuchner uit Duitsland dit te voorkomen door met 5-3 te winnen en daarmee door te gaan naar de kwartfinale.

In poule A zorgde Litouwer Darius Labanauskas voor een verrassing door de als eerste geplaatste Mark McGeeney met 5-1 te kloppen. Beide hadden een match in de poule gewonnen en de winnaar van die partij plaatste zich voor de kwartfinale. Dat werd dus Darius Labanauskas.

In poule B van het damestoernooi ook een sensationele ontknoping. Aileen de Graaf die 3-0 voor kwam tegen Anastasia Dobromyslova zag de Russin langszij komen en mocht ze ook nog eens beginnen in de zevende en laatste leg. In die laatste leg werd het een race wie of de eerste winnende dubbel vinden zou want er werden er wat gemist. Anastasia trok aan het kortste eind en eindigde zo als tweede in de poule en zien we Aileen in de finale terug waarin ze uitkomt tegen Deta Hedman.

Kwartfinales heren;

nr    Player   Player  score
37 Darius Labanauskas – Lit Scott Mitchell – Eng
38 Danny Noppert (5) – Neth Willem Mandigers (4) – Neth
39 Wesley Harms (3) – Neth Jamie Hughes (6) – Eng
40 Scott Waites – Eng Jim Williams – Wal
Scott Waites bereikt kwartfinale door beter toernooi dartsgemiddelde

Finale dames

nr    Player   Player  score
44 Deta Hedman (1) – Eng Aileen de Graaf (2) – Neth

Finale jeugd

nr  Player   Player  score
41 Jarred Cole – Eng Nathan Girvan – Sco

Uitslagen van de zaterdagavond sessie

nr Group  Player   Player  score
25 C Danny Noppert (5) – Neth Conan Whitehead – Eng 5 1
26 YA Wessel Nijman – Neth Keane Barry – Rep Irl 4 3
27 B Ross Montgomery (8) – Sco Scott Mitchell – Eng 3 5
28 LA Deta Hedman (1) – Eng Sharon Prins – Neth 4 0
29 F Jamie Hughes (6) – Eng Dean Reynolds – Wal 5 1
30 YB Ramon Leferink – Neth Nathan Girvan – Sco 2 4
31 G Martin Adams (7) – Eng Kyle McKinstry – N-Irl 5 4
32 E Wesley Harms (3) – Neth Andy Baetens – Bel 5 3
33 LB Aileen de Graaf (2) – Neth Ana Dobromyslova – Rus 4 3
34 D Willem Mandigers (4) – Neth Michael Unterbuchner – Ger 5 3
35 A Mark McGeeney (1) – Eng Darius Labanauskas – Lit 1 5
36 H Geert De Vos (2) – Bel Jim Williams – Wal 1 5

Voor alle uitslagen klikt u hier